Annons:

Kriminalvården rekryterar i Haparanda

KRIMINALVÅRDEN2022-10-05

I samband med att Haparandaanstalten utökats från 24 till 51 platser har Kriminalvården rekryterat ett tjugotal nya medarbetare, och fler är på väg.

Det nya modulhuset på anstalten i Haparanda invigdes formellt på tisdagen och kommer att ta emot de första intagna under nästa vecka.

”Kriminalvården i stort har en mycket ansträngd platssituation. Att skapa fler platser, såsom vi gjort här i Sveriges nordligaste anstalt, är viktigt för att vi ska kunna klara våra centrala uppdrag även i framtiden: Att verkställa straff och minska risken för återfall i brott”, framhöll anstaltschefen Janne Wallin i samband med invigningen.

Janne Wallin konstaterade också att utökningen innebär en garanti för framtiden för Haparandaanstalten.

Utbyggnaden innebär också, enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården, att antalet anställda har ökat. Ett tjugotal nya har redan rekryterats, och ytterligare en mindre rekrytering pågår.

”Vi ligger bra till med rekrytering. Vi har låg personalomsättning och låga sjuktal. För mig tyder det på att personalen trivs och gör skillnad”, konstaterar Janne Wallin i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA