Kriminalvården rekryterar i Haparanda

KRIMINALVÅRDEN2022-10-05
I samband med att Haparandaanstalten utökats från 24 till 51 platser har Kriminalvården rekryterat ett tjugotal nya medarbetare, och fler är på väg.

Det nya modulhuset på anstalten i Haparanda invigdes formellt på tisdagen och kommer att ta emot de första intagna under nästa vecka.

”Kriminalvården i stort har en mycket ansträngd platssituation. Att skapa fler platser, såsom vi gjort här i Sveriges nordligaste anstalt, är viktigt för att vi ska kunna klara våra centrala uppdrag även i framtiden: Att verkställa straff och minska risken för återfall i brott”, framhöll anstaltschefen Janne Wallin i samband med invigningen.

Janne Wallin konstaterade också att utökningen innebär en garanti för framtiden för Haparandaanstalten.

Utbyggnaden innebär också, enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården, att antalet anställda har ökat. Ett tjugotal nya har redan rekryterats, och ytterligare en mindre rekrytering pågår.

”Vi ligger bra till med rekrytering. Vi har låg personalomsättning och låga sjuktal. För mig tyder det på att personalen trivs och gör skillnad”, konstaterar Janne Wallin i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.