Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren inviger de nya modulhusen på anstalten i Borås.
Bild: Kriminalvården
Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren inviger de nya modulhusen på anstalten i Borås.

Utbyggnad i Borås ger ett trettiotal nya jobb

KRIMINALVÅRDEN2022-11-02
Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren har invigt en utbyggnad av Boråsanstalten. De 48 nya boendeplatserna för intagna innebär cirka 30 nya jobb vid anstalten.

Enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården planeras de första klienterna flytta in i början av nästa vecka. De nya modulhusen har byggts inne på anstaltsområdet där det tidigare funnits en fotbollsplan. Det nya bostadshuset har 36 rum, varav 12 kommer vara dubbelbelagda. De andra två nya modulhusen är till för sysselsättning respektive besök.

”Det är otroligt roligt för mig att få förrätta den här invigningen med tre nya hus. Det speglar kärnan i Kriminalvården om hur vi ska kunna erbjuda en bra verksamhet för att klienter ska kunna komma bättre ut. Det är också viktigt med en trygg och säker arbetsmiljö för våra anställda. Kriminalvården försöker växa ikapp och just nu pågår cirka 50 byggprojekt runt om i landet”, framhöll generaldirektör Martin Holmgren i samband med invigningen.

Utbyggnaden innebär att antalet jobb vid anstalten ökat från cirka 100 till 130. Rekrytering har pågått parallellt under utbyggnaden och pågår fortfarande.

”Vi söker fortsatt fler medarbetare och då främst kriminalvårdare”, kommenterar kriminalvårdschef Marita Gustavsson rekryteringarna i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.