Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren inviger de nya modulhusen på anstalten i Borås.
Bild: Kriminalvården
Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren inviger de nya modulhusen på anstalten i Borås.

Utbyggnad i Borås ger ett trettiotal nya jobb

KRIMINALVÅRDEN2022-11-02

Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren har invigt en utbyggnad av Boråsanstalten. De 48 nya boendeplatserna för intagna innebär cirka 30 nya jobb vid anstalten.

Enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården planeras de första klienterna flytta in i början av nästa vecka. De nya modulhusen har byggts inne på anstaltsområdet där det tidigare funnits en fotbollsplan. Det nya bostadshuset har 36 rum, varav 12 kommer vara dubbelbelagda. De andra två nya modulhusen är till för sysselsättning respektive besök.

”Det är otroligt roligt för mig att få förrätta den här invigningen med tre nya hus. Det speglar kärnan i Kriminalvården om hur vi ska kunna erbjuda en bra verksamhet för att klienter ska kunna komma bättre ut. Det är också viktigt med en trygg och säker arbetsmiljö för våra anställda. Kriminalvården försöker växa ikapp och just nu pågår cirka 50 byggprojekt runt om i landet”, framhöll generaldirektör Martin Holmgren i samband med invigningen.

Utbyggnaden innebär att antalet jobb vid anstalten ökat från cirka 100 till 130. Rekrytering har pågått parallellt under utbyggnaden och pågår fortfarande.

”Vi söker fortsatt fler medarbetare och då främst kriminalvårdare”, kommenterar kriminalvårdschef Marita Gustavsson rekryteringarna i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.