Nya jobb för kompetensöverföring

BUDGETEN2006-04-19
Regeringen utökar satsningen på kompetensöverföringsjobb för att underlätta generationsväxlingar i myndigheter. Ytterligare 250 nya jobb ska skapas.

De ökade möjligheterna att tidigarelägga nyanställningar inför
pensionsavgångar är en del av vårbudgetens sysselsättningspaket.


Syftet med kompetensöverföringsjobben är dels att tidigarelägga nyanställningar på grund av kommande pensionsavgångar, dels att underlätta för nyutbildade akademiker att komma in på arbetsmarknaden. Stödet är tillfälligt och ska gälla till och med år 2007.


Utredningen om avidentifierade jobbansökningar remissbehandlas för närvarande. Men i vårbudgeten aviserar regeringen att man senare i år tänker genomföra försök med avidentifierade ansökningshandlingar vid några myndigheter.

Regeringen aviserar också att man senare under året kommer att låta några myndigheter driva försök med avidentifierade ansökningshandlingar.


Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.