Nya jobb vid LVM-hem i Värnamo

STATENS INSTITUTIONSSTYRELSE2023-02-01

Statens institutionsstyrelse, SiS, har inlett en ombyggnation av anläggningen Fortunagården i Värnamo. Bygget ska enligt ett pressmeddelande skapa 12 nya platser för missbrukare och ge 20–30 nya jobb.

Fortunagården i Värnamo är ett av SiS LVM-hem, och erbjuder tvångsvård för kvinnliga missbrukare med stöd av lagen om vård av missbrukare, LVM. Enligt pressmeddelandet kommer ombyggnaden att resultera i en ny fristående låst avdelning, samt ett nytt centralkök.

Enligt SiS planering ska det bli 12 nya platser vid Fortunagården när ombyggnationen är klar i början av 2024. SiS kommer enligt pressmeddelandet att behöva nyanställa mellan 20 och 30 medarbetare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.