Nya krav på kortare arbetstid

ST-KONGRESS2012-05-31
STs kongress aktualiserar kravet på förkortad arbetstid. Frågan väcktes i två motioner som fick kongressens stöd.

STs förbundsstyrelse hade i sitt motionssvar förklarat att ST sedan länge arbetar för kortare arbetstid, såväl avtalsvägen som genom lagstiftad arbetstidsförkortning. Styrelsen ansåg därför att motionerna med detta skulle anses besvarade.

Men Gabriel Thott från ST inom universitet och högskolor, en av de avdelningar som motionerat i frågan, tyckte att svaret var otillfredsställande.

– Betyder det ”oroa dig inte, Gabriel, det här fixar vi”? Problemet är att Gabriel är en orolig typ! Det är hög tid att börja tala om en solidarisk arbetstidsförkortning.

Flera debattörer tyckte att det fackliga engagemanget för förkortad arbetstid har varit för osynligt.

– Den fackliga rörelsen talar väldigt tyst, medan motståndarna är högljudda, sa Stefan Schedin från ST inom universitet och högskolor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.