Nytt departement för infrastruktur

REGERINGSKANSLIET2019-04-02

På måndagen inrättades det nya infrastrukturdepartementet. I det nya departementet kommer regeringens arbete kring infrastruktur, digitalisering och energi att samlas under ministrarna Tomas Eneroth och Anders Ygeman, båda S.

Det nya infrastrukturdepartementet behövs för att klara klimatet och för att stärka Sveriges konkurrenskraft, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Det kommer att göras stora investeringar i infrastruktur, digitalisering och omställning till förnybar energi. Det nya departementet ska hantera frågor kring transporter och infrastruktur, digitalisering och it, postfrågor samt energifrågor.

Infrastrukturdepartementet tar över en del frågor som tidigare hanterats av näringsdepartementet, finansdepartementet samt miljö- och energidepartementet. Infrastrukturminister Tomas Eneroth blir departementschef och energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman flyttar också in i det nya departementet.

”Bildandet av det nya departementet visar tydligt att den omställning Sverige ska göra, både för att klara klimatomställningen men också för att öka konkurrenskraften och modernisera Sverige, kommer att ske nu”, kommenterar Tomas Eneroth i pressmeddelandet.

Fokus för departementets arbete kommer enligt regeringen att vara att klara klimatet, bygga ett starkt samhälle och nå målet om att bli världens första fossilfria välfärdsland.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA