Nytt förslag om höjning av taket i a-kassan

A-KASSAN2020-05-07
Regeringen kommer att presentera ett förslag om att tillfälligt höja taket i a-kassan efter de första 100 dagarnas arbetslöshet från 760 kronor till 1000 kronor per dag, uppger Ekot. Förslaget kompletterar den höjning under de första 100 dagarna som redan lagts fram.

Ekot uppger att regeringen och samarbetspartierna enats om att genomföra ytterligare höjningar av a-kassan, på grund av coronakrisen. Enligt förslag i regeringens ändringsbudget har taket för dagersättningen höjts från 910 kronor till 1200 under de första 100 dagarna av arbetslöshet. Enligt samma förslag slopades också karensdagarna i arbetslöshetsförsäkringen. De nya reglerna gäller till 3 januari nästa år.

Enligt Ekot har nu regeringen och samarbetspartierna Centern och Liberalerna kommit överens om att höja takbeloppet efter 100 dagar från 760 till 1000 kronor per dag efter 100 dagars arbetslöshet. Det nya förslaget beräknas kosta omkring en miljard kronor och kommer enligt Ekot att presenteras på en presskonferens inom kort.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.