Nytt förvar för 100 personer i Mölndal

MIGRATIONSVERKET2020-12-18
Migrationsverket bygger ett nytt förvar med 100 platser i Mölndal. Därmed ersätts nuvarande förvarslokaler i Mölndal och till viss del i Flen. Myndigheten planerar också att öka antalet förvarsplatser i norra Sverige.

Beslutet innebär att en befintlig fastighet i Mölndal kommer att byggas om för 272 miljoner kronor för att passa för förvarsverksamhet. Planen är att lokalerna ska vara färdiga till sommaren 2022.

”Det nya och mer ändamålsenliga förvaret är positivt både för våra medarbetare och för de förvarstagna. Vi ansvarar för att alla våra förvar ska vara trygga platser att vistas i”, kommenterar planeringschef Henrik Holmer beslutet i ett pressmeddelande.

Ett viktigt skäl till att myndigheten satsar på nya förvarslokaler är att delar av det befintliga förvarsbeståndet är slitet.

”Det är inte rationellt eller ekonomiskt försvarbart att sätta in stora dyra renoveringsåtgärder i våra mest slitna befintliga lokaler. Nya lokaler i Mölndal bedömer vi blir den i längden mest kostnadseffektiva lösningen”, konstaterar Henrik Holmer.

Det nya förvaret kommer inte att ge fler förvarsplatser nationellt. Däremot fortsätter arbetet med att öka antalet förvarsplatser i norra Sverige.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.