Nytt rättscentrum byggs i Kristianstad

KRIMINALVÅRDEN2020-09-22
År 2024 ska ett nytt rättscentrum stå färdigt i anslutning till det nya polishuset i Kristianstad. Det ska bland annat inrymma ett nytt häkte och nya lokaler för Kriminalvårdens frivård.

Kriminalvården har skrivit hyresavtal med fastighetsägaren Intea om det nya häktet med 100 häktesplatser och de nya frivårdslokalerna som ska byggas i Kristianstad. Ekonomistyrningsverket, ESV, har yttrat sig och ställt sig positivt, och nu fattas bara ett slutligt godkännande från regeringen.

”Ett nytt häkte är verkligen efterlängtat. Vi kommer att få lokaler som är anpassade utifrån dagens verksamhet och dessutom ökar vi häkteskapaciteten i södra Sverige”, kommenterar kriminalvårdschefen Richard Boström avtalet i ett pressmeddelande.

Den nuvarande häktesverksamheten i Kristianstad drivs i gamla lokaler och har bara 29 häktesplatser. Också det nya häktet blir samlokaliserat med polisens nya lokaler i vad som kommer att bli ett nytt rättscentrum där också Åklagarmyndigheten kommer att flytta in.

Utöver häktet och frivården ska också Nationella transportenheten, NTE, få plats i Kriminalvårdens nya lokaler. Totalt kommer cirka 600 personer att arbeta i de nya lokalerna, varav 250 nyanställda, skriver Dagens Juridik.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.