Bild: Mostphotos

Ökande volymer hos Postnord

POSTEN2020-06-11

Postnord rapporterar om stigande volymer under coronakrisen. Antalet paketleveranser har gått upp till de nivåer bolaget brukar ha under dygnen kring Black Friday, med upp till 760 000 paket per dygn.

I sin månadsrapport E-barometern för april redovisar Postnord att 78 procent av konsumenterna hade e-handlat under april. Det innebar en ökning med 44 procent jämfört med samma månad året innan, och är den högsta siffran bolaget någonsin uppmätt. Ökningen har fortsatt under våren, och under dygnet 9 juni var antalet distribuerade paket uppe i 760 000, och de allra flesta, cirka 630 000, var varor från företag till konsumenter.

”Det har generellt varit högre volymer under de senaste månaderna, men när vi når sådana här nivåer närmar vi oss volymer som vi normalt sett bara har under peak-perioden i slutet på året. Det som också är intressant är att hemleveranserna fortsätter vara många. Den ökning vi såg redan tidigare fortsätter alltså”, kommenterar Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på PostNord Sverige, ökningen i ett pressmeddelande.

Postnord har enligt pressmeddelandet gjort flera anpassningar av sina leveranser för att förebygga smitta. Bland annat har systemet kring kvittenser för hemleveranser ändrats för att minska den fysiska kontakten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Posten Corona
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA