Ovisshet på Lantmäteriet

LANTMÄTERIET2012-09-25

Lantmäteriet kan komma att lägga ned lokalkontoren inom divisionen för informationsförsörjning. Närmare 70 anställda får leva i ovisshet till i mitten av oktober då myndigheten räknar med att ta beslut.

Lantmäteriet gör just nu en översyn som ska svara på om det är ändamålsenligt och effektivt att ha divisionen för informationsförsörjning uppdelad på dagens fyra kontor i Gävle, Karlskrona, Kiruna och Luleå.

I förra veckan lämnade en extern konsult en utredning som beskrev konsekvenserna av att ett eller flera av lokalkontoren centraliseras till Gävle.

Enligt divisionschefen Anders Sandin är utredningen bara ett av de underlag myndigheten kommer att utgå ifrån när den tar sitt beslut i mitten av oktober.

ST anser att lokalkontoren ska vara kvar. STs avdelningsordförande Gull-Britt Olander är upprörd över utredningens kvalitet.

–Jag tycker inte att det är tillräckligt underbyggt att det skulle vara bättre att flytta verksamheten till Gävle. De tre kontor vi pratar om har jag alltid sett som produktiva med kreativa människor. Dessutom ser vi det som en fördel att vara nära kunden.

Eftersom Gävle ligger långt ifrån de övriga kontoren har flera anställda redan sagt att de inte tänker flytta med.

– Självklart är folk oroliga, och jag har inte hört om någon som vill flytta med, säger Gull-Britt Olander.

Anders Sandin berättar att myndigheten kommer att bedöma varje ort för sig.

– Jag förstår att översynen drar i gång oro och funderingar, men det är oundvikligt, säger han. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA