Foto: Anders Bergqvist
Foto: Anders Bergqvist

Ovissheten tung på Örebro universitet

HÖGSKOLAN2011-01-10

En anställd försvunnen och en annan häktad för försvinnandet. Rutinerna för krishantering på Örebro universitet har prövats hårt de senaste veckorna.

En 51-årig universitetslärare är försvunnen sedan mellandagarna. Polisen fick en anmälan från kvinnans anhöriga 29 december. Den 3 januari anhöll Polisen en man. Även han är lärare på universitetet.

Dagen därpå häktades mannen skäligen misstänkt för människorov. Det är den lägre misstankegraden och mannen nekar till någon som helst inblandning. Kvinnan är fortfarande försvunnen. Om åklagaren vill förlänga häktningen måste tingsrättsförhandling ske senast i morgon, tisdag, enligt Örebro tingsrätt.

Trots att det inte finns så mycket fakta ordnade Örebro universitet i dag, måndag, ett informationsmöte för hela personalen i stora aulan. Rektor, universitetets säkerhetschef och polisen svarade på frågor. Detta som ett led i krishanteringen. Ännu ett informationsmöte hålls i morgon för dem som inte kunde vara med i dag.

– Alla vill veta vad som hänt med henne. Det är ovissheten som är det svåraste, säger STs sektionsordförande Robert Persson.

Han tycker att universitetsledningen hittills har uppfyllt sitt ansvar för krishanteringen på bästa sätt.

– Redan dagen efter polisanmälan satte arbetsgivaren igång. Vi har företagshälsovård genom Previa och de har förstärkt sig för att kunna ta emot om någon behöver stödsamtal, säger Robert Persson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA