Annons:

Det blir inga julmarknader på Skansen i år.
Bild: Mostphotos
Det blir inga julmarknader på Skansen i år.

Pandemin stänger Skansen

SKANSEN2020-11-23

Stiftelsen Skansen har beslutat att stänga entréerna till parken – för första gången på 129 år. Det är de nya strängare coronarestriktionerna som ligger bakom beskedet.

Den 27 november slår Skansen igen portarna för den här säsongen. Det innebär att de traditionella julmarknaderna ställs in i år. Bakgrunden är regeringens senaste budskap om att alla personer måste ta ansvar och inte umgås i grupper om fler än åtta personer.

Eftersom Skansen är ett utomhusmuseum har parken hittills kunnat hålla öppet under hela coronapandemin. Men nu bedömer Skansens ledning att även de bör stänga. VD:n John Brattmyhr meddelar i ett pressutskick att det sker för att ”ytterligare bidra till minskad smittspridning och ett tryggt samhälle för alla”.

Pandemin har hittills slagit hårt mot Skansens ekonomi och beslutet om stängning innebär ännu större inkomstbortfall.

”Utmaningen att ställa om verksamheten samtidigt som medarbetarna är permitterade, och att grundläggande ekonomiska förutsättningar för utveckling inte finns, är extremt svårt att lösa”, konstaterar John Brattmyhr i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA