Personalbrist tvingar lokförare till extrapass

SPÅRTRAFIKEN2018-11-07
Allt fler pendeltåg i Stockholm ställs in på grund av personalbrist och först i slutet av januari räknar det driftsansvariga företaget MTR med att problemet ska vara löst. Fram till dess får lokförarna jobba extra, skriver lokaltidningen Mitti.

Det fattas lokförare på uppemot 400 arbetspass i Stockholms pendeltågstrafik fram till slutet av januari. Först då räknar MTR, som sköter driften av pendeltågen, med att en ny kull av förare ska vara färdigutbildade, uppger lokaltidningen Mitti.

Bristen är som störst under november månad. Arbetsgivaren och facket har därför kommit överens om lokförarna får 4 000 kronor i ersättning för att köra extra pass under månaden.

Ersättningen var tidigare hälften av den summan men enligt överenskommelsen kan MTR nu tvinga varje förare till två extrapass, om dessa inte fylls upp på frivillig väg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

spårtrafiken
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.