Planerade byggen anmälda till Konkurrensverket

NYHET2020-08-27
Både Högskolan i Kristianstads campusplaner och stadens nya polishus har anmälts till Konkurrensverket. Enligt anmälningarna ska båda avtalen ha slutits utan ordentlig upphandling.

Planerna på ett nytt centralt campus har lett till att Högskolan i Kristianstad har anmälts till Konkurrensverket. Högskolan ska enligt anmälan utan föregående upphandling ha ingått ett samarbetsavtal med fastighetsbolaget Intea, som planeras bli en framtida hyresvärd.

Det nya campuset planeras att bli omkring 30 000 kvadratmeter stort och årshyran skulle enligt anmälan ha landat på över 50 miljoner kronor. Avtalet ska ha slutits i december förra året.

Samtidigt har Konkurrensverket också tagit emot en annan anmälan angående ett avtal om ett nytt polishus i Kristianstad. Även den här överenskommelsen ska enligt anmälan ha slutits utan upphandling och med Intea som hyresvärd. Avtalet kring det nya polishuset slöts i april i år. Det planeras att omfatta 18 600 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till 43,7 miljoner kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.