Planerade byggen anmälda till Konkurrensverket

NYHET2020-08-27

Både Högskolan i Kristianstads campusplaner och stadens nya polishus har anmälts till Konkurrensverket. Enligt anmälningarna ska båda avtalen ha slutits utan ordentlig upphandling.

Planerna på ett nytt centralt campus har lett till att Högskolan i Kristianstad har anmälts till Konkurrensverket. Högskolan ska enligt anmälan utan föregående upphandling ha ingått ett samarbetsavtal med fastighetsbolaget Intea, som planeras bli en framtida hyresvärd.

Det nya campuset planeras att bli omkring 30 000 kvadratmeter stort och årshyran skulle enligt anmälan ha landat på över 50 miljoner kronor. Avtalet ska ha slutits i december förra året.

Samtidigt har Konkurrensverket också tagit emot en annan anmälan angående ett avtal om ett nytt polishus i Kristianstad. Även den här överenskommelsen ska enligt anmälan ha slutits utan upphandling och med Intea som hyresvärd. Avtalet kring det nya polishuset slöts i april i år. Det planeras att omfatta 18 600 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till 43,7 miljoner kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA