Den polisanställde mannen har erkänt brott och åklagaren har uppmanat Polisens personalansvarsnämnd att ta ställning till hur man ser på det inträffade.
Bild: Mostphotos
Den polisanställde mannen har erkänt brott och åklagaren har uppmanat Polisens personalansvarsnämnd att ta ställning till hur man ser på det inträffade.

Polisanställd åtalas för grov rattfylla

POLISEN2020-05-28

En polisanställd som ertappades onykter när han körde bil i södra Stockholm har åtalats för grovt rattfylleri. Mannen har erkänt brott och åklagaren har uppmanat Polisens personalansvarsnämnd att ta ställning till hur man ser på det inträffade.

Det var i slutet av februari i år som ordningsvakter i en av Stockholms södra förorter såg hur en vinglande man satte sig i en bil och körde därifrån.

Ordningsvakterna följde efter och när mannen stannade bilen höll de kvar honom och ringde efter en polispatrull. Enligt förundersökningsprotokollet sluddrade mannen, som är anställd vid Polisen, och vinglade kraftigt när patrullen anlände till platsen.

Han var så pass onykter att han togs till en polisstation där han enligt förundersökningsprotokollet gjorde fysiskt motstånd mot personalen och försökte kasta en sko på dem.

Ett utandningsprov visade att mannen hade över 0,9 milligram alkohol per liter utandad luft när greps. Eftersom gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,5 milligram åtalas han för det.

Mannen har erkänt brott och åklagaren har uppmanat Polisens personalansvarsnämnd att ta ställning till hur man ser på det inträffade.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen Pan
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA