Den polisanställde mannen har erkänt brott och åklagaren har uppmanat Polisens personalansvarsnämnd att ta ställning till hur man ser på det inträffade.
Bild: Mostphotos
Den polisanställde mannen har erkänt brott och åklagaren har uppmanat Polisens personalansvarsnämnd att ta ställning till hur man ser på det inträffade.

Polisanställd åtalas för grov rattfylla

POLISEN2020-05-28
En polisanställd som ertappades onykter när han körde bil i södra Stockholm har åtalats för grovt rattfylleri. Mannen har erkänt brott och åklagaren har uppmanat Polisens personalansvarsnämnd att ta ställning till hur man ser på det inträffade.

Det var i slutet av februari i år som ordningsvakter i en av Stockholms södra förorter såg hur en vinglande man satte sig i en bil och körde därifrån.

Ordningsvakterna följde efter och när mannen stannade bilen höll de kvar honom och ringde efter en polispatrull. Enligt förundersökningsprotokollet sluddrade mannen, som är anställd vid Polisen, och vinglade kraftigt när patrullen anlände till platsen.

Han var så pass onykter att han togs till en polisstation där han enligt förundersökningsprotokollet gjorde fysiskt motstånd mot personalen och försökte kasta en sko på dem.

Ett utandningsprov visade att mannen hade över 0,9 milligram alkohol per liter utandad luft när greps. Eftersom gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,5 milligram åtalas han för det.

Mannen har erkänt brott och åklagaren har uppmanat Polisens personalansvarsnämnd att ta ställning till hur man ser på det inträffade.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen Pan
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.