Polisanställd åtalas för tjänstefel

POLISEN2024-02-27

En civilanställd vid Polisen i västra Sverige åtalas för tjänstefel. Enligt åklagaren har personen underlåtit att upprätta anmälan vid två tillfällen under förra året.

Den första av de två händelser som tas upp i åtalet rör ett fall av ofredande. Enligt stämningsansökan lät den civilanställda medarbetaren påskina för målsäganden att en anmälan var upprättad, trots att så inte var fallet.

Dagen efter ska den åtalade enligt stämningsansökan ha underlåtit att upprätta en anmälan avseende grovt bedrägeri.

Den åtalade förnekar brott.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA