Polisanställd avskedas efter ofredanden på Flashback

POLISMYNDIGHETEN2023-02-09

En polisanställd skrev nedsättande om sin före detta sambo, som också arbetar som polis, på sajten Flashback. Sedan hon dömts för ofredande avskedas hon nu av Polismyndighetens personalansvarsnämnd.

Polismyndighetens personalansvarsnämnd har beslutat att den polisanställda adminstratören ska avskedas sedan hon i såväl tingsrätt som hovrätt dömts till dagsböter och skyddstillsyn för ofredande.

Enligt hovrätten har kvinnan skrivit nedsättande om en man, även han anställd inom Polisen, och en av mannens anhöriga på sajten Flashback. Där ska hon också ha lagt ut mannens personuppgifter.

Kvinnan har nekat till att det är hon som har skrivit inläggen om mannen, som tidigare var hennes sambo, men såväl tingsrätt som hovrätt finner att detta är styrkt. Enligt domstolarna har hon utsatt mannen för ett hänsynslöst agerande, som har varit avsett att kränka honom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA