Polischef åtalas för sexuellt ofredande

POLISEN2015-09-24
En polischef i södra Sverige har åtalats för tre fall av sexuellt ofredande. Om polischefen döms kommer han troligtvis att skiljas från sin anställning, skriver Polisens personalansvarsnämnd i ett yttrande till rätten.

Bakom polisanmälan finns tre kvinnliga kollegor som alla vittnar om att de antastades under en julfest förra året.

Enligt åtalet, som väcktes i juni, har polischefen vid två tillfällen fört upp sin hand under den ena kvinnans kjol. Han har också omfamnat henne bakifrån vid en annan tidpunkt. Dessutom uppges han ha kränkt kvinnan verbalt.

Den andra kvinnan vittnar om att polischefen ”plötsligt och överraskande” har stuckit in sin tunga i hennes mun. Och den tredje kvinnan uppger att polischefen tagit tag i hennes huvud och gett henne blöta pussar över halva ansiktet.

Polischefen säger i förhör att han inte minns något av händelserna och därför varken kan bekräfta eller förneka att de har inträffat.

Nu har Polisens personalansvarsnämnd lämnat in ett yttrande till tingsrätten. Nämnden konstaterar att om polischefen döms talar det mesta för att han kommer att skiljas från sin anställning.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.