Polischefen Mats Löfving funnen avliden

POLISEN2023-02-23

Regionpolischef Mats Löfving hittades i går avliden i sin bostad i Norrköping. I ett pressmeddelande kommenterar rikspolischef Anders Thornberg hans bortgång: ”Det är med stor sorg och bestörtning jag tagit emot besked om att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har avlidit. Det är oerhört tragiskt.”

Av:  Börge Nilsson

Tidigare under onsdagen hade den särskilda utredaren, Runar Viksten, presenterat sin rapport, som slog fast att Mats Löfving varit jävig i fyra fall.

Vid 19-tiden larmades Polisen via SOS om en skadad person inomhus, skriver Polisen i ett pressmeddelande som publicerades sent på onsdagskvällen.

Polisen arbetar vidare för att bringa klarhet i vad som inträffat. En dödsfallsutredning pågår och den avlidnes närmaste anhöriga är underrättade.

”Mina tankar går till Mats Löfving, hans anhöriga och arbetskollegor. Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja dem i denna svåra stund”, framhöll rikspolischef Anders Thornberg i Polisens pressmeddelande.

Särskilda åklagarkammaren meddelade på torsdagsmorgonen att förundersökningen mot Mats Löfving läggs ned.

”Med anledning av att den misstänkte enligt uppgift är avliden finns det inte längre anledning att fullfölja förundersökningen. Den kommer att läggas ned”, konstaterade vice överåklagare Bengt Åsbäck i ett pressmeddelande.

I ett annat pressmeddelande meddelade Bengt Åsbäck redan på onsdagen att ingen förundersökning skulle komma att inledas vad gällde Mats Löfvings beslut att godkänna Linda H Staafs bisyssla som författare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA