Polisen satsar på mångfald

POLISEN2009-04-15

Med anslag från regeringen och från Europeiska socialfonden startar Polisen i Skåne, Västra Götaland och Stockholm ett mångfaldsprojekt för att få in fler med utomnordisk bakgrund.

I projektet Världen i Skåne ska 25 personer med utomnordiskt ursprung få prova på att arbeta inom polismyndigheten i 15 månader. Förebilden för projektet, som samtidigt också ska drivas i Västra Götaland och Stockholm, är ett mångfaldsprojekt som Polisen i Södertälje har genomfört.

– Urvalet görs ur en grupp på cirka 75 personer som arbetsförmedlingen hjälper oss att hitta. Några av kraven för att komma med i projektet är att man är arbetslös samt har annan etnisk eller kulturell bakgrund än nordisk, säger Elizabeth Torrisi vid Skånepolisen i ett pressmeddelande.

Utbildning och träning ska ske i samarbete med bland annat Polishögskolan i Växjö. Deltagande i projektet ger inte förtur till antagning på polisutbildningen eller vid ansökan till annat arbete inom Polisen, men förhoppningen är att deltagarna ska söka sig vidare till utbildning eller anställning hos Polisen eller andra myndigheter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA