Postnord köper tidningsutbärare

BOLAG2012-04-20

Postnord tar över Svensk Morgondistribution med 740 årsanställda, i huvudsak tidningsbud. Svensk Morgondistribution delar ut cirka 100 miljoner dagstidningar per år.

Det är Postnords helägda dotterbolag Tidningstjänst AB som har träffat avtal om att ta över Svensk Morgondistribution KB. Verksamheten består främst av distribution av mediekoncernerna Mittmedias och Västerbotten-Kurirens morgontidningar. Bolaget har 740 årsanställda och omsatte cirka 350 miljoner kronor under 2011.

Tidningstjänst bär nu ut morgontidningar i Norrbotten, norra Västerbotten, Värmland, norra Dalsland, Skaraborg, Enköping, Motala och Vimmerby. Genom samgåendet kompletteras med motsvarande tjänst i Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Jämtland/Härjedalen, Västernorrland och stora delar av Västerbotten.

”Genom att växa på denna marknad kan vi använda samma fordon för distribution av morgontidningar på natten som för brevbäring på dagen, vilket gör att vi kan ta hem stora synergier”, kommenterar Postnords vd och koncernchef Lars Idermark i ett pressmeddelande.

En förutsättning för att affären ska kunna genomföras är att den godkänns av konkurrensmyndigheterna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Statliga bolag
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA