Sebastian Kirppu.
Bild: Berit Djuse
Sebastian Kirppu.

Publikts artikel kan vinna pris

FACKFÖRBUNDSPRESSEN2017-04-05

Elin Ekselius reportage i Publikt om miljökämpen och statstjänstemannen Sebastian Kirppu har nominerats till Fackförbundspressens pris i kategorin bästa berättande text.

I ett reportage i Publikt våren 2016 berättade Elin Ekselius om statstjänstemannen Sebastian Kirppu som vägrar att ge upp sitt engagemang för att rädda skyddsvärd skog, trots att han fått flera skriftliga tillsägelser av sin arbetsgivare. Nu har artikeln nominerats till Fackförbundspressens pris i kategorin bästa berättande text.

I samma kategori tävlar en text av Elinor Torp, publicerad i Dagens Arbete, och en text av Mårten Kierkegaard, publicerad i Tidningen Vision.

Vinnaren tillkännages på Fackförbundspressens dag 27 april.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA