Pulver skickat i brev även till Migrationsverket

MIGRATIONSVERKET2023-03-31

Delar av Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping har utrymts sedan anställda öppnat ett brev som innehöll ett okänt pulver. Det finns inga uppgifter om personskador, enligt Dagens Nyheter.

Brevet med det misstänkt farliga pulvret öppnades inne på Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping vid 10.30-tiden på fredagen. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades genast till platsen och delar av byggnaden utrymdes och spärrades av i förebyggande syfte, rapporterar Dagens Nyheter. Enligt tidningen finns det inga rapporter om några personskador i samband med händelsen.

Marcus Anefur, presstalesperson på polisregion Öst, säger till Dagens Nyheter att räddningstjänsten nu ska undersöka pulvret för att säkerställa att det inte är farligt. Han säger också att Polisen ”tar lite extra höjd” i denna insats, eftersom det i nuläget inte går att utesluta en koppling till de pulverbrev som skickats till länsstyrelserna tidigare i veckan. I fallet med länsstyrelserna har det konstaterats att ämnet i försändelserna var ofarligt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA