Rasbiologin nagelfars

HISTORIA2006-01-17
Forum för levande historia har fått uppgiften att klarlägga grunden för och konsekvenserna av rasbiologin i Sverige under 1800- och 1900-talen.
Till uppgiften hör att kartlägga och sammanställa forskning på området, analysera om denna behöver kompletteras och fördjupas och i så fall starta sådan forskning. Forum för levande historia ska också sprida kunskap om rasbiologin genom seminarier och utställningar runtom i landet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.