Regeringen drar tillbaka beslut om Bodström

LÄNSSTYRELSERNA2017-10-16
Det tidigare styrelseuppdraget i det kritiserade pensionsbolaget Allra satte stopp för Thomas Bodström som ny landshövding i Stockholms län. Regeringen har upphävt sitt beslut med hänvisning till att ”det från flera andra politiska partier saknas förtroende för Thomas Bodström”.

1 november skulle Thomas Bodström tillträtt tjänsten som landshövding i Stockholm län. Men det tidigare styrelseuppdraget i det kritiserade pensionsbolaget Allra blev en allt för stor belastning.

En grupp personer med kopplingar till Allra, före detta Svensk fondservice, är misstänkta för flera brott och oegentligheter. Exempelvis för att ha betalat kraftiga överpriser när man köpte olika värdepapper med pensionsspararnas PPM-pengar.

Grundaren och vd-n för Allra sitter nu häktad misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

”Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare”, skriver Thomas Bodström i ett pressmeddelande.

Regeringen utsåg i augusti tillförordnade länsöverdirektören Åsa Ryding till vikarierande landshövding, något hon kommer att få fortsätta med så länge man letar efter en ersättare till Thomas Bodström.

”Vi kommer direkt att inleda en process för att hitta en ny landshövding i Stockholms län”, skriver civilminister Ardalan Shekarabi i pressmeddelandet.

Tidigare har även 54 anställda på Pensionsmyndigheten krävt att regeringen drar tillbaka utnämningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.