Österberg ny landshövding i Stockholm

LÄNSSTYRELSERNA2017-11-09
Sven-Erik Österberg har utsetts till ny landshövding i Stockholms län från 1 februari 2018. Han har tidigare varit biträdande finansminister i den socialdemokratiska regeringen och är i dag landshövding i Norrbottens län.

”Sven-Erik har en gedigen erfarenhet av ledarskap och det är glädjande att regeringen beslutat att utse honom till landshövding i Stockholms län”, skriver civilminster Ardalan Shekarabi i ett pressmeddelande.

Sven-Erik Österberg  var riksdagsledamot för Socialdemokraterna 1994–2012 förutom under åren 2004–2006 då han var biträdande finansminister i Göran Perssons regering. I riksdagen har han bland annat varit ordförande i arbetsmarknadsutskottet och finansutskottet samt gruppledare för Socialdemokraterna.

Sedan 2012 är Sven-Erik Österberg landshövding i Norrbottens län.

Regeringen utsåg tidigare Thomas Bodström till posten som landshövding, men utnämningen togs tillbaka på grund av Bodströms styrelseuppdrag i pensionsbolaget Allra.

Sven-Erik Österberg, ny landshövding i Stockholm.
Bild: Photo by Maria
Sven-Erik Österberg, ny landshövding i Stockholm.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.