Regeringen föreslår höjt tak

A-KASSAN2014-10-10
Regeringen kommer att föreslå att högsta ersättningen från a-kassan höjs, när budgetpropositionen läggs fram. Taket kommer att höjas från dagens 680 till 910 kronor per dag.

Enligt ett pressmeddelande kommer regeringen att föreslå en höjning av taket i arbetslöshetsförsäkringen från dagens 680 kronor per dag till 910 kronor per dag de första 100 dagarna av ersättningsperioden och 760 kronor där efter.  Det innebär att försäkrade som har en månadsinkomst på 25 000 kronor per månad får 80 procent av sin inkomst under ersättningsperiodens första 100 dagar.

”Taket i a-kassan har urholkats under många års tid. Som det ser ut nu så är det få som kommer upp i en inkomstrelaterad försäkring. Jag är mycket glad över att regeringen, tillsammans med Vänsterpartiet, i dag kan föreslå ett höjt tak i a-kassan, som kommer att innebära en förbättring för löntagare mellan två olika jobb”, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S, i pressmeddelandet.

Samtidigt vill regeringen höja arbetslösas maxbelopp från sjukpenningen från 486 till 543 kronor per dag. Ändringarna ska gälla från 1 maj nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.