Riskerar uppsägning efter narkotikadom

SJÖFARTSVERKET2023-03-08

En anställd på Sjöfartsverket riskerar uppsägning efter att ha dömts till fängelse i ett år och tre månader för narkotikabrott och misshandel. Mannen hade en säkerhetsklassad tjänst som han stängdes av från vid åtalet.

I anmälan till Sjöfartsverkets personalansvarsnämnd föreslås att den anställde blir uppsagd. Han har dömts i en rättegång som gällde flera personer och flera olika brott – förutom narkotikabrottet även penningtvätt, grovt vapenbrott, dopningsbrott och innehav av explosiva varor.

Den anställde på Sjöfartsverket hävdar att han av en slump hittat en ryggsäck i skogen med över fem kilo hasch. Han påstod i rättsprocessen att hans bror övertalade honom att inte gå till polisen. I stället överlät de narkotikan till andra som skulle sälja den.

Domstolen skriver i domen att tjänstemannen inte kommer att få en annan, icke säkerhetsklassad anställning på myndigheten, och därför blir fängelsestraffet något kortare än vad det annars skulle ha varit.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA