S varnar för varsel på Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2008-11-03

Socialdemokraterna varnar för att det finns risk för uppsägningar på Arbetsförmedlingen. Från STs avdelning på Arbetsförmedlingen vill man i dag inte ge några kommentarer. 

”Regeringen måste nu lämna besked om att Arbetsförmedlingen får mer resurser, så att man kan möta den våg av oroliga människor som drabbats av uppsägningar”. Det skriver Berit Högman, arbetsmarknadspolitisk talesperson för s och vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet, i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna är kritiska till att regeringen inte ger Arbetsförmedlingen några extra resurser för att möta den ökande arbetslösheten. I sin skuggbudget vill partiet ge myndigheten ett tillskott på 1,5 miljoner kronor under resten av 2008 och lika mycket under 2009.

Budgeten för arbetsmarknadspolitiken diskuteras just nu i arbetsmarknadsutskottet och ett riksdagsbeslut väntas i december.

– Vi har gjort en samlad bedömning av läget och kommit fram till att det finns risk för varsel på Arbetsförmedlingen. Vår avsikt är att försöka påverka regeringen att ge myndigheten mer resurser, säger Daniel Färm, pressekreterare hos socialdemokraterna.

STs avdelningsordförande på Arbetsförmedlingen, Thomas Fager, vill i dagsläget inte kommentera om det föreligger någon risk för uppsägningar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA