Sämre fysisk arbetsmiljö hos Polisen

ARBETSMILJÖ2010-04-20

Trots ökat förtroende för ledningen och ökad kunskap om verksamhetens mål har Nöjd-Medarbetar-Index, NMI, inte förbättrats. Det visar årets medarbetarenkät inom Polisen.

Polisen har genomfört sin tredje medarbetarundersökning, och det samlade resultatet skiljer sig inte mycket från den förra som genomfördes 2007. NMI blev 54 i år – jämfört med 55 år 2007, enligt ett pressmeddelande från Rikspolisstyrelsen, RPS.

RPS lyfter fram de delar som visar en positiv trend. Bland annat har förtroendet för ledningen ökat och kunskapen om verksamhetens mål stärkts. Medarbetarna känner också i ökad utsträckning att de har möjlighet att påverka utvecklingen av sin arbetsplats.

Däremot har det totala betyget för den fysiska arbetsmiljön minskat. ”Vi ska undersöka närmare vad nedgången beror på”, säger RPS HR-direktör Marina Rydholm i pressmeddelandet.

Medarbetarundersökningen är gjord av Statistiska centralbyrån på uppdrag av RPS i samarbete med de fackliga organisationerna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA