Sanering klar till nästa semester

NORRKÖPING2003-12-16

Saneringen på Kriminalvårdsstyrelsen i Norrköping fortsätter, medan den tillfälligt stoppades på Sjöfartsverket.

Sedan saneringsarbetet startat på Sjöfartsverket – väggar och mattor revs med mera – spred sig problemen till angränsande rum och korridorer.
Friskluftsaggregat med filter sattes in, men olyckligtvis sög filtret åt sig fukt och luktade mögel, som man dock inte blir sjuk av.
– Nu är filtren borta och nya sätts in nästa år, upplyser huvudskyddsombudet på Sjöfartsverket, Sven-Öje Martinsson.

Saneringsarbetet fortsätter när man ordnat alternativa lokaler, dit anställda som har besvär kan flyttas.
De direkta kostnaderna för saneringen står fastighetsägaren Stenvalvet för, men Kriminalvårdsverket har förvarnat om att ytterligare begäran om ekonomisk kompensation kan komma.
– Det här kostar oss genom att personalen inte mår bra och effektiviteten därför sjunker, upplyser Tibor Kosma, Kriminalvårdsstyrelsen. Före jul beräknas ett av våra våningsplan vara totalsanerat och hela saneringen blir klar före semestrarna nästa år. Det är något tidigare än vi först beräknade.

Det var i våras man kom underfund med att fukt var orsak till att personalen vid Skattemyndigheten, Kriminalvårdsverket och Sjöfartsverket dragits med problem som rinnande ögon, nästäppthet, huvudvärk, trötthet och koncentrationssvårigheter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA