Sänkt avgift för sjukskriven

A-KASSAN2007-09-17

Den som är arbetslös ska inte behöva betala högre a-kasseavgift för att han eller hon blir sjuk. Det finns med i regeringens budgetsförslag som presenteras i veckan.

Den som är arbetslös behöver inte betala lika hög avgift till a-kassan som den som har jobb. Det var en del av de nya reglerna för a-kassan som infördes från årsskiftet. Men om den som är arbetslös blir sjukskriven, så höjs plötsligt a-kasseavgiften.

– Så var det inte tänkt från början och det ska nu rättas till, säger arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin till Dagens eko.

Enligt Ekot är det i dag drygt 20 000 arbetslösa som är sjukskrivna och berörs av förslaget. Men reglerna kommer inte att ändras förrän den 1 juli nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA