Sida flyttar till Rissne

SIDA2020-12-01
Nu är det klart att Sida flyttar till Rissne i Sundbybergs kommun norr om Stockholm. Hyresavtalet som skrevs på 30 november innebär att biståndsmyndigheten får en årshyra på 23 miljoner kronor.

Sidas flytt från Stockholms innerstad har dragit ut på tiden. Redan 2018 beslutade regeringen att myndigheten skulle flytta till Botkyrka. Enligt Sida har det inte gått att hitta några lämpliga lokaler där, något som Botkyrka kommun har förnekat.

I juni gav regeringen ändå klartecken till Sida att söka lokaler bland Stockholms samtliga förorter. Förutsättningen var dock fortfarande att flytten skulle bidra till socioekonomisk utveckling samt minska myndighetens lokalkostnader.

Redan i mitten av oktober skrev Publikt om att Sida förde förhandlingar om lokalerna i Rissne. Och nu står det alltså klart att det blir dit myndigheten flyttar.

Årshyran för lokalerna i Rissne blir 23 miljoner för 11 500 kvadratmeter, vilket kan jämföras med dagens 36,5 miljoner för 16 500 kvadratmeter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.