Sida flyttar till Rissne

SIDA2020-12-01

Nu är det klart att Sida flyttar till Rissne i Sundbybergs kommun norr om Stockholm. Hyresavtalet som skrevs på 30 november innebär att biståndsmyndigheten får en årshyra på 23 miljoner kronor.

Sidas flytt från Stockholms innerstad har dragit ut på tiden. Redan 2018 beslutade regeringen att myndigheten skulle flytta till Botkyrka. Enligt Sida har det inte gått att hitta några lämpliga lokaler där, något som Botkyrka kommun har förnekat.

I juni gav regeringen ändå klartecken till Sida att söka lokaler bland Stockholms samtliga förorter. Förutsättningen var dock fortfarande att flytten skulle bidra till socioekonomisk utveckling samt minska myndighetens lokalkostnader.

Redan i mitten av oktober skrev Publikt om att Sida förde förhandlingar om lokalerna i Rissne. Och nu står det alltså klart att det blir dit myndigheten flyttar.

Årshyran för lokalerna i Rissne blir 23 miljoner för 11 500 kvadratmeter, vilket kan jämföras med dagens 36,5 miljoner för 16 500 kvadratmeter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.