Sida flyttar tjänster till Gotland

FLYTTAS2007-01-23

Sida omlokaliserar 30 jobb från huvudkontoret i Stockholm till Visby. Dessutom etablerar Sida nya verksamheter som ger ytterligare 30 arbetstillfällen i Visby.

Den dåvarande regeringen beslutade den 20 april förra året att Sida skulle finansiera 60 årsarbeten på Gotland. Av dem skulle 30 omlokaliseras från Stockholm och ytterligare 30 skulle komma i och med att man bygger upp tre nya verksamheter på Gotland.

Nu har generaldirektör Maria Norrfalk bestämt att 30 tjänster, främst inom administrationen, ska flyttas till Gotland. Vilka personer som berörs är ännu inte klart. Personalen ska kunna inrymmas i Sidas nuvarande lokaler i Visby.

- Sida är redo att stödja de medarbetare som omfattas av beslutet i så stor utsträckning som möjligt. Vi ska göra allt vi kan för att flytten och allt som följer med den ska ske så smidigt som möjligt för både vår personal och för verksamheten, säger Maria Norrfalk i ett pressmeddelande.

I beslutet ingår också att ett vänortscentrum för utvecklingssamarbete mellan svenska kommuner och landsting och deras motsvarigheter i biståndsländer ska finnas i Visby. Ett utbytes- och stipendieprogram ska byggas upp och en verksamhet för lärande om hållbar utveckling skapas. De nya verksamheterna ska omfatta tio årsarbeten vardera.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA