SiS-anställd dömd för våldtäkter

SIS2019-06-12
En anställd vid Statens institutionsstyrelse, SiS, har dömts i hovrätten till fängelse i 3,5 år för flera fall av våldtäkt mot barn, rapporterar Ekot. Brotten har begåtts på ett ungdomshem där mannen jobbade.

Den dömde mannen jobbade på ett statligt ungdomshem när han under sommaren 2017 vid flera tillfällen våldtog en intagen 17-årig flicka. Brotten begicks i flera fall inne på ungdomshemmet.

Mannen har tidigare frikänts från anklagelserna i tingsrätten, men nu gör hovrätten en annan bedömning av bevisläget. Hovrätten konstaterar i domen att det är bevisat att han vid flera tillfällen våldtagit flickan, uppger Ekot.

Enligt domstolen befann sig flickan i en sårbar och utsatt situation när brotten begicks. Våldtäkterna innebar en påtaglig kränkning. Enligt Ekot är åklagaren mycket nöjd med domen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.