SiS lägger ned ungdomshem

SIS2013-10-01

Statens institutionsstyrelse, SiS, föreslår att ungdomshemmet Granhult i Lindesberg avvecklas under 2014. Om möjligt kommer de anställda att erbjudas anställning vid andra institutioner.

SiS ungdomshem Granhult har 12 platser för pojkar i åldern 16-20 år och är främst inriktat på behandling mot missbruk.

”Socialtjänsten efterfrågar i mindre omfattning de öppna platser SiS har. Efter en samlad bedömning för hela ungdomsvården har vi kommit fram till förslaget att avveckla ungdomshemmet Granhult”, säger verksamhetsdirektör Robert Stenbom i ett pressmeddelande.

Personalen informerades under gårdagen. Enligt pressmeddelandet ska avvecklingen styras i samverkan med de fackliga organisationerna.

”Jag vill understryka att medarbetarna på Granhult gör ett mycket bra jobb och i den mån vi kan så kommer de att erbjudas anställning vid andra institutioner”, säger Robert Stenbom, som är chef för SiS ungdomsvård norr.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket SiS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA