SiS ställer om LVM-hem till ungdomsvård

STATENS INSTITUTIONSSTYRELSE2023-05-10

För att möta den ansträngda platssituationen ställer Statens institutionsstyrelse, SiS, om LVM-hemmet Rebecka i Stockholmsområdet från vård av vuxna missbrukare till ungdomsvård för flickor med missbruk.

LVM-hemmet Rebecka på Färingsö har drivits som vårdhem för kvinnor med missbruksproblem. Nu ställs verksamheten om för att skapa sju nya platser för LVU-placerade flickor. Enligt ett pressmeddelande är det en del i SiS arbete för att få fler platser inom ungdomsvården.

”På Rebecka LVM-hem finns medarbetare som redan har erfarenhet och kompetens för att vårda och behandla målgruppen äldre flickor med missbruksproblematik inom LVU. Dessutom finns redan skollokaler och introduktionsmöjligheter på området vilket ger Rebecka förutsättningar att ställa om snabbt”, förklarar missbruksvårdsdirektör Birgitta Dahlberg i pressmeddelandet.

Rebecka ska börja ta emot flickor placerade enligt lagen om vård av unga, LVU, från 1 juni 2023. Beslutet gäller fram till 31 maj 2024. Ett nytt beslut om förlängning eller återgång till LVM-platser ska enligt SiS fattas i april 2024.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA