SJ vill diskutera bemanningsföretag

SJ2013-10-23
SJ skulle vilja ha större möjligheter att ta in bemanningsföretag på tågen. Men nu drar företaget tillbaka en inplanerad förhandling i frågan, för att först ha en dialog med facket, skriver Sekotidningen.

Den inplanerade förhandlingen gällde ombordförsäljningen mellan Göteborg och Kalmar.

Erik Johannesson, som är ordförande för Seko SJ, säger till tidningen att all personal som arbetar på tågen bör ha samma avtal.

”Vi ser en trend i att SJ vill ha fler tjänster utan säkerhetsuppgifter. Framför allt rör det sig om olika typer av tillfälligt anställda. Att ta in entreprenörer och bemanningsföretag är en fortsättning på den trenden”, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.