Sjukfrånvaron har ökat något i staten

ARBETSGIVARVERKET2014-03-13

2013 ökade sjukfrånvaron i staten med 0,1 procentenheter till 3 procent av ordinarie arbetstid. Det visar Arbetsgivarverkets tidsanvändningsstatistik.

”Resultatet av årets tidsanvändningsstatistik överensstämmer med och ligger i linje med annan statistik som kommit nyligen, när det gäller den ökning av sjukfrånvaron som vi kan se för år 2013”, skriver Arbetsgivarverkets utredare Matti Särngren.

Även ledigheter kopplade till föräldraskap ökade sin andel något under 2013, en trend som pågått sedan 2006.

Som en följd av en ökad andel sjukfrånvaro och ledighet på grund av föräldraskap fortsätter andelen arbetad tid att minska, men marginellt, konstaterar Arbetsgivarverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA