Sjukregler på partiledarnivå

SJUKFÖRSÄKRINGEN2009-12-08

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin tar upp de ändrade sjukförsäkringsreglerna på partiledarnivå. I en interpellation ställer hon frågor direkt till statsminister Fredrik Reinfeldt.

Det har blivit uppenbart att regeringens förändringar av sjukförsäkringen får dramatiska effekter, skriver Mona Sahlin i sin interpellation till Fredrik Reinfeldt. Hon skriver att det nu inte bara blir den höga arbetslösheten som leder till att utanförskapet ökar, regeringen har skapat ett helt nytt samhällsproblem – försäkringslöshet.

”Vi behöver ta ett omtag och hitta lösningar som håller över tid, lösningar som kan återställa människors förtroende för våra gemensamma försäkringar”, skriver Mona Sahlin i interpellationen, som utmynnar i fyra frågor till statsministern:

  • Varför vill regeringen driva igenom utförsäkringarna trots de stora oklarheter som råder?
  • Tänker statsministern verka för att utförsäkringarna stoppas till dess att regelverket kunnat utredas i grunden?
  • Vilka slutsatser drar statsministern av det han i opposition sa om undantag för cancerpatienter?
  • Vad har statsministern gjort för att ge Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan förutsättningar att klara situationen?

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA