Ska äldre verkligen ha längre semester än unga?

NYHET2004-02-25

Tycker du att ST beöver bli bättre på att driva yngre medlemmars intressen? Och i så fall - vad tycker du att förbundet ska göra?

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Maria (ej verifierad) tors, 02/26/2004 - 14:24
Ganska självskrivet i mina öron, att lika arbete skall ha lika semester oavsett ålder. spelar det någon roll om man är yngre? Semester är semester.
Inlagt av Eva Eriksson (ej verifierad) fre, 02/27/2004 - 19:21
Nej!
Tycker inte att de som är nya och kommer direkt från skolbänken ska ha längre semester. De har inga erfarenheter. Vi som är äldre har mera erfarenhet och har jobbat i många år. De unga som ha komptens och jobbat några år och är duktiga, det kan möjligen får 3-4 dagar extra. INTE mer än 33
dagar. Har jobbat på Hi i över 26 år. / EE
Inlagt av Lisbeth Nylund (ej verifierad) fre, 03/12/2004 - 14:44
Jag tycker att man borde driva frågan så att anställda snabbare når full semester. Nu dröjer det tills man är 40 innan 35 dagar nås.
Eller att man "planar" ut mer så inte hoppen mellan antal dagar blir så stort och med så pass många år. Samtidigt finns problemet med alla som har många sparade dagar (behöver de inte semestern?).

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA