Ska Sverige fördubbla sitt u-landsbistånd?

BISTÅND2005-04-05

Om de rika länderna fördubblar sitt bistånd till u-länderna kan fattigdomen i världen halveras fram till 2015. Tycker du att Sverige ska fördubbla sitt nuvarande u-landsbistånd (idag är det 0,7 procent av BNI)?

Säg din mening. Hör av dig på tidningens e-post:
tidningen@st.org så publicerar vi din synpunkt på insändarsidan.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av SIF-medlem (ej verifierad) tors, 04/07/2005 - 15:39
Det borde väl vara en självklarhet för den rika världen att se till att lyfta de fattigaste. Inte bara därför att humaniteten säger det, utan därför att det naturligtvis skulle öka tillväxten i världsekonomin och sannolikt ge också givarländerna bättre ekonomisk tillväxt.
Inlagt av Lena Johnson (ej verifierad) tors, 04/07/2005 - 18:00
Nej, Sverige ska inte fördubbla sitt u-landsbiständ så länge som våra egna gamla får ligga i blöta blöjor därför att det saknas pengar till personal som kan hjälpa dem.
Vi svenskar försörjer så många människor som kommer hit fr andra länder att vi inte ska behöva ge mera. Vi gör och ger mer än nog. Samtidigt är många svenskar väldigt fattiga. Uteliggare i mängder i alla svenska städer snart.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA