Skatteverket anmäler anställd för dataintrång

SKATTEVERKET2020-04-06
En tidigare handläggare på Skatteverket misstänks för dataintrång och förfalskningsbrott och anmäls nu till åtal av myndighetens personalansvarsnämnd.

Beslutet om åtalsanmälan fattades efter en begäran från den numera före detta anställdes chef. I sin anmälan till personalansvarsnämnden skrev chefen att han saknar förtroende för den anställde och ser mycket allvarligt på uppgifterna som framkommit under den interna utredning som gjorts.

Den anställdes chef bad också nämnden att pröva frågan om avsked. Men den frågan behövde aldrig tas upp, eftersom handläggaren valt att säga upp sig själv.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.