Skatteverket lägger ned enheter

SKATTEVERKET2014-10-06

Skatteverket ska lägga ned sju av femton enheter för utredning av skattebrott. Samtidigt ska antalet utredare minska från knappt 250 till 200, uppger Ekot.

Enheterna för utredning av skattebrott ska läggas ned i Falun, Gävle, Halmstad, Jönköping, Kalmar, Karlstad och Västerås. Det formella beslutet har ännu inte fattats på Skatteverket, men enligt enhetschefen Anders Bäck kommer det antagligen att vara helt klart inom några veckor:

”Vi har sett att antalet brottsanmälningar minskat och vi har kvar ett antal orter där vi har relativt få medarbetare. Och vi tror att om man tittar på det här på lite längre sikt får vi ett bättre resursutnyttjande och blir ännu mer effektiva om vi skapar lite större enheter”, säger han till Ekot.

Personalen är kritisk till att nästan vartannat kontor för utredning av skattebrott ska läggas ned.

”De som bedriver en brottslig verksamhet är inte dumma. De ser var det är minst risk att bli upptäckt och de söker sig dit. Så det kommer bli svårare att upptäcka och utreda brottslig verksamhet”, säger utredaren Åke Fredriksson i Halmstad till Ekot.

Han tror att skattebrotten bland företagare kan öka om de små lokala kontoren läggs ned och är orolig för att kunskapen om det lokala näringslivet kommer att gå förlorad.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Skatteverket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA