Skatteverkets arkiv till Härnösand

SKATTEVERKET2020-02-19
Skatteverket planerar att koncentrera sin arkivverksamhet till Härnösand. Det innebär att 20 till 30 statliga tjänster flyttas från framför allt Stockholm till orten.

Ännu finns ingen tidplan för när Skatteverkets arkivverksamhet flyttas till Härnösand, men myndigheten har fått en markanvisning av Härnösands kommun och jobbar nu med att hitta en fastighetsägare som kan bygga lokalerna.

”Regeringen har länge varit tydlig med att Sverige behöver fler statliga jobb utanför Stockholm så det här är ett mycket välkommet beslut”, kommenterar finans­minister Magdalena Andersson i ett pressmeddelande.

Förra året tillsatte regeringen en utredning om ökad statlig närvaro i Västernorrland. Utredningen föreslår att omlokalisera arbetsuppgifter från flera myndigheter i Stockholms län till gemensamma lokaler i Härnösands kommun. Förslaget är ute på remiss och sista svarsdagen är 24 februari. Skatteverkets arkivverksamhet är inte en del av det förslaget.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.