SKTF satsar med ny rekryteringsenhet

NYHET2006-06-14

SKTF kommer att inrätta en helt ny enhet för rekrytering. Den nya enheten är ett projekt som i första hand pågår till juni 2008.

Av:  Christian Örjestål

SKTF, som tillsammans med ST och HTF driver studentsatsningen Tria, fortsätter att arbeta offensivt med medlemsrekrytering. Till hösten beräknar förbundet att inrätta en helt ny rekryteringsenhet. Just nu pågår rekryteringen av den nya enhetens chef.

Den nya enheten kommer att bestå av sju medarbetare och arbetet kommer i stor utsträckning att vara koncentrerat till telemarketing.

- I dag ser vi att det är mycket av rekryteringsarbetet som vi inte hinner med, säger SKTFs informationschef Bengt Lindman, vi hinner inte alltid fånga upp alla dem som någon gång visat ett intresse för förbundet. Med den nya enheten hoppas vi kunna göra det på ett bättre sätt.

SKTF har tidigare arbetat med telemarketing men aldrig som en del av den egna organisationen som nu.

- Det är ett sätt för oss att säkra kvalitén. Vi vill inte bara kränga medlemskap, vi vill verkligen visa på fördelarna med det fackliga arbetet och det kan vi göra om vi har rekryterarna inom organisationen, säger Bengt Lindman.

Den nya enheten ska fungera som ett komplement till den regionala och lokala verksamheten som bedrivs redan i dag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA