Spioner som kommit in från kylan

MÅNGFALD2016-01-20

Den brittiska säkerhetstjänsten MI5 har utnämnts till Storbritanniens bästa arbetsgivare för HBTQ-personer. Det framgår av en nationell rankning som gjorts av jämställdhetsorganisationen Stonewall.

Rankningen från Stonewall bygger på en enkät med brittiska anställda om kultur, mångfald och inkludering på jobbet. MI5, som är Storbritanniens nationella underrättelsetjänst, kom högst bland de 100 rankade arbetsgivarna, följd av Lloyds bank och Wales nationalförsamling, skriver Reuters.

”Mångfald är centralt för MI5, inte bara därför att det är rätt att vi är representativa för det samhälle vi tjänar, utan också därför att vi är beroende av förmågan hos de mest talangfulla människorna, oavsett vilka de är och var de kan finnas”, säger MI5s chef Andrew Parker i ett pressmeddelande.

Enligt undersökningen upplever en majoritet av de lesbiska, homosexuella, bisexuella och transpersoner som avslöjat sin sexuella läggning på jobbet större arbetsglädje och arbetstillfredsställelse. Mer än 60 000 anställda hos över 400 arbetsgivare deltog i enkäten, skriver Reuters.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA