ST fick fler medlemmar 2015

ST2016-01-13
Medlemmarna i ST blev 1 600 fler under 2015. Framför allt är det antalet yrkesverksamma som ökar. ”Det är en rejäl ökning och jag är jätteglad”, säger STs ordförande Britta Lejon.

STs medlemsstatistik visar att antalet medlemmar vid det senaste årsskiftet var drygt 93 000. Ett år tidigare hade förbundet 91 500 medlemmar.

Totalt värvade ST cirka 8 500 nya medlemmar, men det sker också utträden av olika skäl.

Den största delen av nettoökningen består av yrkesaktiva personer. Antalet yrkesaktiva ökade under 2015 från 64 500 till 65 800. Även studerandemedlemmarna har blivit fler.

STs ordförande Britta Lejon tolkar siffrorna som ett tecken på att det fackliga arbetet fungerar väl.

– Folk ser det och vill vara med. Vi har också färre utträden, och även det är ett gott betyg.

Hon tror att en bidragande orsak till att medlemmarna blir fler är att förbundet erbjuder en tremånaders gratis prövoperiod.

På vissa områden behöver dock ST stärka arbetet, anser hon.

– Det finns vissa grupper som är viktiga att få med. Särskilt när det gäller chefsnätverket behöver vi förbättra våra insatser.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.