»Vi är tveksamma till flera beslut som den nya regionpolischefen tagit«, säger STs sektionsordförande Lise-Lotte Lindberg.
»Vi är tveksamma till flera beslut som den nya regionpolischefen tagit«, säger STs sektionsordförande Lise-Lotte Lindberg.

ST kritiserar ny regionpolischef

POLISEN2015-04-15

Den nya polischefen för region syd försökte anställa en tidigare kollega utan att utlysa tjänsten. Efter kritik från ST annonserades jobbet ut. Men formuleringarna var anpassade för den tidigare kollegan, enligt STs sektionsordförande Lise-Lotte Lindberg.

I februari försökte polischefen för region syd, Annika Stenberg, ­rekrytera en tidigare kollega från Skatteverket till en tjänst som verksamhetsutvecklare. Uppdraget var att leda ett med­arbetarstyrt förbättringsarbete.

Förfarandet fördömdes av både ST och Polisförbundet.

STs uppfattning är att utvecklingsarbete ska bedrivas nationellt och att kompetensen finns inom myndig­heten.

– Vi är tveksamma till flera beslut som den nya regionpolischefen tagit, säger Lise-Lotte Lindberg, ord­förande för ST-sektionen inom polisväsendet i Skåne.

När ST begärde förhandling om tjänstetillsättningen backade regionpolischefen och lyste ut tjänsten både internt och externt.

Nu är rekryteringen i slutskedet och en av de sex personer som är aktuella för tjänsten är regionpolischefens tidigare kollega från Skatteverket.

– Annonsen var skriven för en specifik person, den var tydligt riktad, säger Lise-Lotte Lindberg.

ST begärde därför förhandling igen. Den slutade med att samtliga fackförbund förklarade sig oeniga med arbets­givaren om den kommande tillsättningen.

Lise-Lotte Lindberg är också kritisk till att det under hela processen har varit oklart hur tjänsten ska finan­sieras, inte minst mot bakgrund av att Skånepolisen, numera region syd, länge haft dålig ekonomi. Nyligen fick exempelvis ett sextiotal visstids­anställda sluta, med hänvisning till knappa resurser.

Annika Stenberg vill inte kommentera enskilda detaljer i fackets kritik, men säger att den som får tjänsten ska ha erfarenhet av att genomföra ett leanbaserat arbetssätt inom statlig verksamhet. Därför håller hon inte med facket om att kompetensen finns inom organisationen.

– Man måste ha en person som har gjort en sådan här förändringsresa för att klara av det.

Hon säger också att regionen kommer att få extra resurser från nationellt håll till att driva ett pilotprojekt med medarbetarstyrt förbättrings­arbete.

– Dessa medel kommer att finansiera tjänsten som verksamhetsutvecklare och mer därtill, säger Annika Stenberg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA